У Миколаєві відкрили центр сучасного читання “Марко” (ФОТО)


10:0828.05.2023

Яскравий, комфортний та креативний – Все це про центр сучасного читання “Марко”, який 26 травня відкрили у бібліотеці імені М.Кропивницького.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді, передає Інше ТВ.

“Марко” з’явився завдяки програмі “Громадський бюджет Миколаєва”. Головна бібліотека міста стала переможцем у конкурсі проєктів програми ще у 2021 році. Центр сучасного читання планували відкрити весною 2022 р. Та через повномасштабне вторгнення росії змогла це зробити лише зараз.

Відкриття центру “Марко” пройшло нестандартно. Воно складалось з двох частин: розважально-пізнавальної програми для дітей “Марко зустрічає друзів” та урочистої.

Юні відвідувачі переглянули мінівиставу паперового театру “Камішібай”, а потім й самі мали змогу відчути себе акторами, зігравши ролі в театралізації казки. Також вони подивились трейлери сучасних мультфільмів, на майстер-класі виготовили символ “Марка” – сову.

На офіційній частині на дорослих чекав поетичний перфоманс, присвячений пам’яті видатного миколаївця Дмитра Креміня.

За задумом авторів проєкту, центр сучасного читання “Марко” має бути креативним середовищем для знайомством з книгами в різних форматах, розвитку творчих та інтелектуальних здібностей для молоді, сімей з дітьми, людей зрілого віку, учасників читацьких об’єднань та гуртків.

Для цього у сховищі бібліотека провели ремонт, його оснастили мультимедійним комплексом для проведення перфомансів, різноманітних конкурсів. Там встановили нові меблі, зробили сцену, дитячий куточок. Є там також і комп’ютер з ноутбуком.

Для дітей та підлітків передбачено проведення циклу заходів “Безпечне місто”, майстер-класи творчої студії “Фантазер”, читацькі перегони “Літо з книгою”. Молодь зможе реалізувати себе у театрі читання “Про Слово”, студіях літературної творчості.

Як повідомляло Інше ТВ, «Голоси дітей»: у Миколаєві запрацювала безкоштовна психологічна допомога дітям та батькам під час війни



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube