В Німеччині повідомили, що навчання українців роботі з системою ППО Patriot йде швидше, чим очікувалось


09:4716.02.2023

Навчання українських захисників роботі з системою ППО Patriot, яке проходить у Німеччині, просувається швидкими темпами.

Про це повідомило видання Spiegel 

Навчання українських військовослужбовців роботі з системою протиповітряної оборони Patriot у Німеччині просувається швидкими темпами, повідомляють у Військово-повітряних силах. Українці мають високу мотивацію і часто вже мають досвід бойових дій, так що “все йде швидше, ніж очікувалося”, сказав командир німецького навчального підрозділу. Тренувальний курс для близько 70 чоловіків триває близько двох тижнів на базі Бундесверу, яка не може бути названа з міркувань безпеки.

Patriot (“Радіолокаційна станція з фазованою антенною решіткою для перехоплення на цілі”) – одна з найсучасніших систем протиповітряної оборони у світі. Вона може використовуватися для боротьби з ворожими літаками, балістичними і крилатими ракетами. На відстані близько 100 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів оборонні ракети можуть вражати цілі в уявному колі навколо позиції – залежно від використовуваної ракети. Німеччина разом зі США домовилися надати Україні по одній системі сучасної протиповітряної оборони для захисту від російських атак, які все частіше націлені на цивільну інфраструктуру країни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube