Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО)


14:1426.01.2023

Генеральний прокурор Андрій Костін призначив нових заступників генпрокурора після звільнення з посади Олексія Симоненка.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора. 

Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 1
Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 9

На посаду першого заступника призначено Олексія Хоменка, який обіймав посаду заступника генпрокурора з вересня 2022 року. ОГП повідомляє, що до цього він працював керівником Київської обласної прокуратури. Одним із головних завдань першого заступника є нагляд за дотриманням законів органами безпеки.

Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 3
Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 10

“Під час війни нема часу на довгі роздуми і розкачування. Рішення приймаються швидко. Це необхідно щоб прокуратура працювала ефективно в складних умовах, в яких  знаходиться правоохоронна система і вся наша країна”.

Заступником Генпрокурора призначено Антона Войтенка, який до цього він очолював Львівську обласну прокуратуру.

Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 5
Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 11

Він куруватиме напрям нагляду за дотриманням законів органами Державного бюро розслідувань. Також за ним буде закріплена спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері, як повідомляє ОГП.

На посаду ще одного заступника призначено Вікторію Літвінову, яка до призначення працювала заступником керівника спеціалізованої екологічної прокуратури ОГП.

Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 7
Призначено 3 нових заступників генпрокурора (ФОТО) 12

Вона і надалі опікуватиметься роботою спеціалізованої екологічної прокуратури, а також напрямами протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сферах та захисту інтересів дітей.

Костін вважає, що всі новопризначені заступники позитивно себе зарекомендували.

Нагадаємо, перед тим генеральний прокурор Андрій Костін звільнив з посади заступника Генерального прокурора Олексія Симоненка після скандалу з його відпочинком в Іспанії на новорічні свята.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube