США нададуть Україні зброю на ще $800 млн.


22:5913.04.2022

Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткові 800 мільйонів доларів у вигляді зброї, боєприпасів та іншої безпекової допомоги для боротьби з російською воєнною агресією.

Про це сповістив Президент США Джо Байден, передає пресслужба Білого дому, пишуть #Букви.

Байден зауважив, що українські військові дуже ефективно використовують вже надану зброю. А з огляду на те, що рф готується до посилених наступальних операцій, то і постачання від США продовжуватимуться.

“Новий пакет допомоги буде включати багато з ефективних систем озброєння, які ми вже надавали, та нові – пристосовані до ширшого наступу росії, який ми очікуємо на сході України. Це нове озброєння включає артилерійські системи та боєприпаси та бронетранспортери. Я також схвалив трансфер додаткових гелікоптерів. На додачу, ми продовжимо сприяти передачі вагомого озброєння від союзників та партнерів у всьому світі”, – заявив Джо Байден.

Також американський лідер наголосив, що саме стабільне постачання зброї від західних союзників зіграло критично важливу роль в успішному спротиву України російській агресії. Тому він додав, що США “не зменшить зусиль” у своїй підтримці.

“Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить підтримувати хоробрий український народ у його боротьбі за свободу”, – резюмував президент США.

Як повідомляло Інше ТВ, Євросоюз схвалив збільшення військової допомоги Україні до 1,5 млрд євро



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube