“Мыльное дело” Маргариты Капусты: за бывшего руководителя управления охраны здоровья Николаевской ОГА вступился нардеп Креминь


17:2809.04.2017

Народный депутат Украины Тарас Креминь с группой нардепов Украины подготовили депутатский запрос в Генеральную прокуратуру Украины и Министерство внутренних дел с требованием тщательной проверки закупок медикаментов и оборудования для Николаевщины с 2010 года по настоящее время. А дело по бывшему начальнику УОЗ Николаевской ОГА Маргарите Капусте, которой грозит до 6-ти лет лишения свободы, сравнил с мыльным пузырем.

Об этом Тарас Креминь написал на своей странице в фейсбук.

“Боротьба за збереження медичної монополії або “мильна” справа Маргарита Капусти.
Повільність розслідування кримінальних справ щодо подій на Майдані, проросійських мітингів на півдні України та в Миколаєві зокрема, відносно організаторів псевдореферендумів, апологетів “русской весны” призвели до конспірологічного пошуку ліквідаторів злочинних монополій. Медична, як і чимало інших, не стала виключенням.

За наявною в мене інформацією, прокуратурою Миколаївської області необґрунтовано інкриміноване М.О.Капусті діяння, передбачене ч. 1 ст. 15, ч. 2 ст. 364 ККУ. Вважаю, що прокуратурою абсолютно безпідставно визначено перелік сумнівних претензій до звільненого керівника управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА (за власним бажанням).
Зокрема, вигадано умисел М.О.Капусти, що полягає у створенні штучних умов за тендером для невстановлених слідством підприємств, які нібито їй мали передати незаконну грошову винагороду в досі не встановленому слідством розмірі. Також прокуратурою необґрунтовано визначаються факти про спілкування М.О.Капусти та інших, невстановлених слідством, осіб, про надання незаконних вказівок членам тендерного комітету.

Вважаю, що прокуратурою також безпідставно вноситься до суду клопотання про обрання М.О.Капусті виняткового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. І це за умови, що не доведено те, що жоден із м’яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, визначених ст. 177 КПКУ. Нагадаю, що взагалі немає такого ризику, що стосується М.О.Капусти, оскільки вона не ховається від слідства та не може знищувати документи або докази, бо вона – підкреслюю – не посадова особа Миколаївської ОДА.

Як на мене, контроверсійним виглядає ще один вигаданий факт. Прокуратурою нічим не обґрунтовується розмір застави у розмірі 10 (!) млн. грн. Цей розмір визначено хіба що зі свого особистого припущення від невідомої слідству суми і невстановленої слідством неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, що планувалось на закупівлю витратних матеріалів для гемодіалізу.

Дивує і те, що прокуратурою при визначенні в клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою абсолютно ігнорується той факт, що М.О.Капусті інкримінують лише замах на вчинення злочину, а не закінчений злочин із наслідками у вигляді заподіяння шкоди в особливо великих розмірах.

Таким чином, вважаю безпідставність дій та обвинувачень, які, на жаль, не додають авторитету органам прокуратури.
Зі свого боку з групою народних депутатів України вже підготували депутатський запит на Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ тощо щодо ретельної перевірки закупівель медикаментів та обладнання для Миколаівщини з 2010 року по теперішній час.

Переконаний в перемозі закону, справедливості та здорового глузду”, – написал нардеп Креминь.

Читайте: «Главное, чтобы слова прокурора не были свистом в поле»: экс-губернатор Николевщины Вадим Мериков прокомментировал «дело Капусты»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube