Мэр Гранатуров – тормоз реформы местного самоуправления в Николаеве. Об этом депутат Воронов написал Президенту


18:2218.05.2015

О письме Президенту депутат Воронов рассказал на своей странице в Фейсбуке и объяснил это так:

“15 мая состоялось очередное заседание Национальной рады реформ под руководством Президента Украины Петра Порошенко. Уже 7-е по счету. Сегодня в Верховной Раде Украины прошла презентация плана законодательного обеспечения реформ под председательством главы ВР Владимира Гройсмана, в присутсвии Премьер Министра Украины Арсения Яценюка.

А в нашей мэрии тишина…

И это несмотря на то, что еще в ноябре 2013 года депутаты добились от мэра создания рабочей группы по проведению реформы исполнительного комитета городского совета, оптимизации его структуры, создания более эффективных возможностей работы всей городской власти.
Ни одно решение рабочей группы не было воплощено в реальность, ни одна инициатива не была вынесена на голосование в сессионный зал.
Мэр города Юрий Гранатуров не проявляет никакого внимания к этой работе. И, что самое неприятное, своим бездействием дискредитирует саму суть реформ и изменений, которых так ждут Николаевцы от всей городской власти в целом.

Решил обратиться к Президенту Украины, главе Национальной ради реформ Петру Порошенко с целью ускорения процессов реформирования исполнительного комитета Николаевского городского совета.
Также подготовил подобное обращение и к главе Николаевской областной государственной администрации Вадиму Мерикову. Vadim Merikov

Президенту України
Голові Національної ради реформ
Порошенко Петру Олексійовичу

Шановний Петро Олексійовичу!

Звертаюся до Вас як голови Національної ради з реформи, створеної для впровадження єдиної узгодженої державної політики реформ в Україні, налагодження ефективної взаємодії влади та інститутів громадянського суспільства.
На сьогодні місцеві ради, як ніхто інший відчувають необхідність децентралізації державної влади на користь збільшення прав регіонів в особі територіальних громад. Змушені визнати, що результати перших ініціатив, що пов’язані з питаннями децентралізації та реформуванням органів управління поки що недостатньо відчутні на місцях. Разом з тим, слід визнати і позитивні зрушення, на прикладі фінансової децентралізації, завдяки якій бюджет нашого міста вперше отримав набагато вагоміші фінансові можливості.
На мою думку, в цьому питанні багато що залежить не тільки від рішень центральної влади, а й від того, наскільки ініціативними будуть місцеві депутати і чиновники, які краще розуміють коло проблем і питань свого регіону, багато з яких так і не вирішуються внаслідок застарілої та неефективної системи управління, яка не відповідає демократичним і європейським принципам місцевого самоврядування.
У зв’язку з цим, депутати Миколаївської міської ради ще у 2013 році виступили з ініціативою, з метою збільшення ефективності управління, оптимізації повноважень, побудови належної і системної роботи виконавчих органів міської ради для надання якісних послуг городянам, і домоглися від мера міста підписання розпорядження про створення робочої групи з оптимізації структури виконавчих органів міської ради. Їх чисельний склад на сьогодні складає близько 900 працівників, що коштує Миколаївцям понад 70 млн. грн. і це ще без урахування чисельних комунальних підприємств, які більшістю своєю є не реформованими, внаслідок чого піддаються постійній критиці як з боку громади, та і з боку депутатського корпусу.
На жаль, за останні півтора року ми не можемо похвалитися результатами і напрацюваннями, на які так чекають від нас миколаївці. На відміну від Національної ради реформ, де починаючи з лютого 2015 року вже було проведено 7 засідань, аналогічна робоча група, що займається реформуванням управлінської структури в Миколаєві з листопада 2013 збиралася всього тричі. І те, більшою мірою, з ініціативи депутатів міської ради, громадських діячів і журналістів, змушених протистояти безініціативній позиції мера Миколаєва, який на словах заявляє про необхідність реформ, але не підкріплює все це конкретними справами та результатами діяльності створеної робочої групи.
На останньому засіданні, яке відбулося в грудні 2014 року, були озвучені конкретні пропозиції та надані протокольні доручення відповідним службам з чіткими проектами змін структури, функцій і повноважень органів виконавчої влади Миколаївської міської ради. Вони стосувалися, в першу чергу, питань, які пов’язані з наданням адміністративних послуг, житлово-комунального господарства, зокрема вивезення сміття, ремонту доріг, житлових будинків, благоустрою міської інфраструктури, та всіх тих питань, з яких депутати міської ради щодня отримують скарги від миколаївців.
На жаль, маємо констатувати, що на сьогоднішній день, через півроку після останнього засідання робочої групи, всі ініціативи так і залишилися нереалізованими, а мер міста, як керівник виконавчої влади, не звертає уваги на починання та ініціативи членів робочої групи.
Зважаючи на це, змушені звернутися до Вас, шановний Петро Олексійовичу, як до голови Національної ради реформ, з надією, що Ви зможете підтримати ініціативу депутатів та громадських діячів та сприяти якнайшвидшій реалізації реформи місцевого самоврядування, на яку так чекають наші громадяни.
З повагою, депутат міської ради Віталій Воронов”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube