Як отримати компенсацію за зруноване житло. Інструкція


22:0423.04.2023

Люди, які втратили житло, мають право на отримання щомісячної державної допомоги на проживання: дві тисячі гривень на дорослого та три тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю

Українці, які втратили житло через агресію РФ, мають право на отримання державної допомоги на проживання. Покрокову інструкцію, як отримати грошову компенсацію, оприлюднило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Лише на початок вересня, за підрахунками Київської школи економіки, з початку широкомасштабної війни пошкоджено або зруйновано щонайменше 15,3 тис. багатоповерхівок і 115,9 тис. приватних будинків.

«Найбільших пошкоджень житловий фонд зазнав у Донецькій, Харківській, Київській, Чернігівській областях. Приблизно один млн громадян залишилися без даху над головою. Цифри великі, втім навіть вони не передають всієї картини, адже нині є орієнтовними», – зазначило відомство.

У міністерстві запевнили, що люди, які втратили житло, мають право на отримання щомісячної державної допомоги на проживання: дві тисячі гривень на дорослого та три тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю.

Як і куди подати заявку та які документи для цього необхідні – дивіться в інфографіці.

Як отримати компенсацію за зруноване житло. Інструкція 1
Як отримати компенсацію за зруноване житло. Інструкція 3

Мінреінтеграції звертає увагу: у разі, якщо ви подавали заявку на відшкодування відповідних втрат до 20 травня 2022 року, допомога нараховується та виплачується з травня цього року. Якщо ж заявку було подано після 20 числа, то допомога виплачується з місяця її подання.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube