Міноборони Британії показало, як українські воїни опановували танки Challenger 2 (ВІДЕО)


19:3711.04.2023

Міністерство оборони Великої Британії створило 30-хвилинний документальний фільм про навчання українських танкістів на танках Challenger 2 у Великій Британії.

Наші воїни вже завершили навчання та повернулися додому, щоб продовжити боротьбу проти незаконного та неспровокованого вторгнення росії.

Про це повідомляють в Генштабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

Навчання розпочалося незабаром після оголошення в січні про те, що Велика Британія передасть Україні 14 танків Challenger 2, а також боєприпаси та запчастини до них. Військові інструктори Великої Британії кілька тижнів навчали особовий склад ЗС України, як керувати та боротися з ворожими танками. Навчання включало те, як командувати, водити та працювати разом як екіпаж танка Challenger 2, а також ефективно ідентифікувати цілі та вражати їх.

Танк Challenger 2 знаменує собою знакову зміну можливостей Збройних Сил України, забезпечуючи їм кращий захист своїх екіпажів і пропонуючи їм одні з найсучасніших і найдосконаліших систем стрільби у світі.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес сказав: «Дійсно надихає спостерігати за рішучістю українських воїнів, які завершили навчання на британських танках Challenger 2 на британській землі. Вони повертаються на Батьківщину краще оснащені, але не до меншої небезпеки. Ми продовжуватимемо підтримувати їх і робити все можливе, щоб підтримувати Україну настільки довго, скільки буде потрібно».

Підполковник Джон Стоун, який керував навчальною місією, сказав: «Для команди Центру бойових маневрів було честю провести це навчання для наших українських партнерів. Ми всі були надзвичайно вражені продемонстрованим рівнем компетентності, і ми не сумніваємося, що наші друзі використовуватимуть танки Challenger 2 найефективніше в майбутніх битвах, коли вони будуть боротися за свою Батьківщину».

Український командир танка, який знявся у фільмі, сказав: «Я борюся за своє майбутнє, за майбутнє моєї країни і за майбутнє моєї родини. Ми будемо боротися. Цей танк для нас як діамант, я вважаю, що це найкращий танк у світі».

Велика Британія відправляє танки Challenger 2, які незабаром отримають Збройні Сили України.

Підтримка України з боку міжнародної спільноти була непохитною після повномасштабного вторгнення росії понад рік тому, 24 лютого 2022 року. Велика Британія навчила та оснастила Збройні Сили України цілим рядом можливостей, щоб допомогти їм захищати свою територію, зокрема протитанковим озброєнням, бронетехнікою, системами ППО.

«Наша підтримка України є непохитною і триватиме до тих пір, поки вона буде потрібна Україні. І в найближчій перспективі ми сподіваємося, що це призведе до української перемоги на полі бою в Україні. Але ми і після цього також будемо продовжувати підтримувати відносини з Україною, щоб допомогти їм переозброїтися, допомогти підготувати її до захисту», – сказав начальник Генерального штабу Збройних Сил Великої Британії генерал сер Патрік Сандерс.

Як повідомляло Інше ТВ, З вітерцем. Резніков показав британські танки Challenger в Україні (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube