Гройсман – Москалю: “Никому не позволено говорить со мной на языке ультиматумов”


14:1406.05.2016

Как сообщало “Інше ТВ”, Геннадий Москаль написал открытое письмо главе Кабмина Владимиру Гройсману. В нем председатель Закарпатской облгосадминистрации Геннадий Москаль просит уволить его с должности. Свое решение об увольнении руководитель области объясняет тем, что на Закарпатье «пытаются восстановить системную контрабанду табачных изделий, используя при этом влияние украинских политических деятелей и руководителей отдельных ведомств».

Владимир Гройсман ответил Геннадию Москалю таким же открытым образом, разместив ответ на своей странице в Фейсбуке.

“Хочу через Фейсбук відповісти Геннадію Геннадієвичу Москалю (Hennadii Moskal), оскільки і він звернувся до мене через Інтернет.

Щодо ситуації з контрабандою на Закарпатській митниці, про яку Ви пишете. Для мене немає жодного значення, яка контрабанда йде через митницю – деревина, цигарки, горіхи, спирт чи ще щось. Те, що ми маємо зробити, – не вирішувати, яка контрабанда гірша, а зупинити будь-яку контрабанду взагалі. Говорив і повторюю – врешті-решт досить грабувати країну.

Тому:
– Перше. Звернусь до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Ви наводите у своєму листі.

– Друге. Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити – і, сподіваюсь, спільно – багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці.

– Третє. Завтра, під час візиту до Львівської області, я запланував відвідати один із прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці. Вони там теж є, і я про це знаю. А Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю у себе наступного тижня.

І останнє –тільки тоді, коли усі, у кого щирі наміри навести лад на наших митницях, об’єднаються, ми досягнемо успіху”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube