Кім відправив РФ мільйони артилерійських снарядів, але Путін вимагає більше. Що дає натомість


12:0014.06.2024

Північна Корея відправила до Росії контейнери, які можуть вмістити майже 5 мільйонів артилерійських снарядів, і президент Росії Володимир Путін, ймовірно, захоче отримати ще більше, коли незабаром відвідає Пхеньян, заявив міністр оборони Південної Кореї.

Шин Вонсік заявив в інтерв’ю Bloomberg News, що Сеул виявив щонайменше 10 000 морських контейнерів, які відправляються з Північної Кореї до Росії, в яких може міститися до 4,8 мільйона артилерійських снарядів, подібних до тих, які Путін використовував під час бомбардувань України.

“Очікується, що Путін буде прагнути до більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо в питаннях військових поставок, таких як артилерійські снаряди, які необхідні для того, щоб скористатися шансом на перемогу”, – сказав Шин. Він також сказав, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти Путіну напасти на свого сусіда.

В обмін на боєприпаси Росія надіслала Північній Кореї технології, які допоможуть їй розгорнути мережу супутників-шпигунів, а також звичайні озброєння, такі як танки і літаки.

За повідомленням південнокорейської газети DongA Ilbo, Путін відвідає Північну Корею вже наступного тижня. Ця поїздка стане його першим візитом з липня 2000 року і викличе занепокоєння з боку США та їхніх партнерів щодо поставок зброї, які допомогли Кремлю в його нападі на Україну в обмін на допомогу для підтримки режиму Кім Чен Ина.

Зараз, коли Київ отримує від своїх американських і європейських партнерів зброю на мільярди доларів, вікно для прориву Росії звужується, навіть незважаючи на те, що вона продовжує обстрілювати ракетами і безпілотниками українські міста, в тому числі енергетичну інфраструктуру.

Боєприпаси, надіслані Північною Кореєю після зустрічі Путіна і Кіма в Росії у вересні, яка призвела до активізації торгівлі між сусідами, ймовірно, значно перевищили ті, що були надіслані США і Європейським Союзом. Це дозволило кремлівським військам обстрілювати Україну, оскільки вони були змушені нормувати боєприпаси через скорочення поставок, а надання допомоги було заблоковано в Конгресі США.

У той час як українські офіційні особи били на сполох через загрозу прориву російських військ під час багатомісячних затримок з постачанням американської зброї, київські війська здебільшого утримували лінію фронту, незважаючи на те, що московська армія, яка вторглася в Україну, переважала їх за чисельністю в 10 разів. Європейський Союз пообіцяв надіслати Україні один мільйон артилерійських снарядів до кінця року.
Тим часом Кім витрачає значні кошти на свою ракетну програму. За словами Шина, ракетні випробування минулого року коштували близько 1 мільярда доларів. Ця цифра становить близько 4% економіки Північної Кореї, яка, за оцінками центрального банку Південної Кореї, у 2022 році становитиме близько 24,5 мільярдів доларів.

“Північна Корея ігнорує труднощі свого народу, щоб здійснювати ракетні провокації, – сказав Шин. “Цих грошей достатньо, щоб покрити дефіцит продовольства в Північній Кореї протягом року”.

Тризірковий генерал армії у відставці, Шин був депутатом від правлячої Партії народної влади до того, як у жовтні обійняв посаду міністра. Він був одним з найбільш відвертих південнокорейських урядовців щодо співпраці Північної Кореї з Росією та загроз, які вона становить для глобальної безпеки.

Супутникові знімки вказують на те, що Пхеньян готується до візиту Путіна, повідомила сеульська спеціалізована служба 38 North. На знімках видно будівництво на площі Кім Ір Сена в центрі Пхеньяна, що свідчить про підготовку до військового параду, а літаки, припарковані в головному аеропорту Пхеньяна, були переміщені на злітно-посадкову смугу, ймовірно, з метою підготовки об’єкту до прийому Путіна, повідомила служба у вівторок.

Хоча Росія і Північна Корея заперечують передачу зброї, комерційні супутникові знімки і розвідувальні дані, надані урядом США, показують, що російські вантажні судна регулярно курсують між колись сонним північнокорейським портом Наджін поблизу кордону з Росією. Більшість з них прямують до Дунаю, колишньої радянської бази підводних човнів, розташованої приблизно за 180 кілометрів (110 миль) від нього.

Кім відправив РФ мільйони артилерійських снарядів, але Путін вимагає більше. Що дає натомість 1
Кім відправив РФ мільйони артилерійських снарядів, але Путін вимагає більше. Що дає натомість 3

Білий дім надав знімки, на яких, за його словами, видно, що зброя відправляється цим маршрутом і доставляється залізницею за тисячі кілометрів до складу в російському місті Тихорецьк для використання в Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube