«НІБУЛОН» відновлює судноплавство: вперше за чверть століття до м. Вознесенська прийшов вантажний флот


12:3630.08.2016

Як було анонсовано раніше, вантажний флот компанії здійснив перший рейс до м. Вознесенська Миколаївської області, повідомляє прес-служба компанії.

Буксир «Переяславський» разом із несамохідним судном NBL-030 розпочали роботу на Південному Бузі вище м. Нова Одеса, виконавши рейс за маршрутом: перевантажувальний термінал у м. Миколаєві – філія «Вознесенська» – перевантажувальний термінал у м. Миколаєві.

Витративши на тривалий за відстанню перехід менше доби, несамохідне судно прийняло у свої трюми 2 тис. тонн пшениці врожаю 2016 року, вирощеного на полях нібулонівських філій. Загальний час завантаження склав менше восьми годин. Після повернення в Миколаїв зерновий вантаж із судна було вивантажено для подальшого формування товарних партій.

За словами Євгена Ігнатенка, директора судноплавної компанії «НІБУЛОНу», у річницю своєї незалежності Україна фактично отримала в подарунок від компанії 134 км судноплавних шляхів на Південному Бузі. «В останній раз вантажний флот поблизу м. Вознесенська місцеві жителі бачили в 1991 році. Наші сучасні буксири, несамохідні судна для людей ще в дивину, але вони швидко до них звикнуть. Адже у період навігації Південний Буг в цих краях буде працевлаштованим щодня!», – додає він.

Прихід нібулонівського флоту до м. Вознесенська також засвідчив подальше розвантаження автомобільних доріг області. Так, один такий рейс дозволив зняти з доріг 80 вантажівок. В подальшому флот компанії ходитиме до Вознесенська караванами, із двома несамохідними суднами, перевозячи на один рейс по чотири тисячі тонн зерна. А це – мінус 160 вантажівок з доріг за один раз!

Окрім того, в найближчі роки обсяги зернових та будівельних вантажів (пісок, щебінь тощо), які «НІБУЛОН» перевозитиме річкою Південний Буг, сягнуть 1 млн тонн або понад 42 тисячі вантажівок.
Сьогодні вже можна констатувати, що компанія «НІБУЛОН» завершила реалізацію ключової частини інвестиційного проекту з відродження річки Південний Буг як головної

транспортної артерії Миколаївщини, а саме: роботи із поліпшення судноплавних умов водної магістралі, а також будівництво сучасного перевантажувального термінала.

Та попри це, для комфортної роботи нібулонівського флоту ще є деякі перепони. Зокрема, це… браконьєрські сітки, розставлені вздовж річки, що істотно заважають проходженню флоту та можуть створювати аварійні ситуації. З огляду на це, Євген Ігнатенко анонсував, що керівництво компанії буде ініціювати проведення зустрічей, круглих столів із керівниками рибогосподарських підприємств Миколаївщини.

«Інвестиційна діяльність «НІБУЛОНу» приносить зиск простим громадянам по всій країні: у вигляді податків, соціальних програм, створених робочих місць та розвитку інфраструктури. Тому ми вкотре наголошуємо та звертаємося до кожного: для розвитку компанії, для процвітання України «НІБУЛОНу» просто не потрібно заважати. Все інше ми зробимо власними силами», – завершив він.

nibulon voznesensk 1

nibulon voznesensk 4

nibulon voznesensk 3

nibulon voznesensk 2
nibulon voznesensk

Як повідомляло InsheTV, компанія “НІБУЛОН” у рамках програми відродження судноплавства річкою Південний Буг цього року у рекордні строки звела сучасний перевантажувальний терімнал у місті Нова Одеса Миколаївської області



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube